štvrtok 3. februára 2011

Kvety to povedia za teba .. ♥

Ahoj, je tu ďalšia Valentínska ♥  rubrika v ktorej vám poviem, ktoré kvety čo vyjadrujú.. Tak poďme na to.. :)

Karafiát (symbol pre lásku a odvahu):

Francúzski vojaci nosili karafiáty ako znamenie statočnosti. Kytica karafiátov je jednou z najuniverzálnejších, hoci dnes sa k sviatkom až tak nezvykne darovať, predsa len je to kvet a treba sa z neho tešiť. Ak ho dostanete, verte, že vás dotyčný miluje a čo je hlavné, je to odvážny muž činu!



Chryzantéma (symbol pre šťastie):

Tento typický „dušičkový kvet“ znamená šťastie. Hoci sme zvyknutí, že chryzantéma sa dáva najmä na hroby, a preto si vyslúžila názov cintorínska kvetina, je to predovšetkým mnohofarebné šťastíčko. Takže ak ju dostanete, buďte si istá, že darca vám želá najmä veľa šťastia.

Ruža (symbol pre lásku a erotiku):

Ruža je kráľovnou kvetín, symbol krásy a lásky. Medzi kvetmi je klasikou, práve tak ako briliant medzi drahokamami. Hodí sa na každú príležitosť. V kytici ruží je láska aj úcta, dôvera i vďačnosť. Červená ruža znamená horúcu lásku, biela tiež nevinnosť a žltá môže byť znamením, že váš partner na vás žiarli.

Nezábudka (symbol pre trvanie vzťahu):

Túžba po vernosti a trvácnosti vzťahu je u partnera taká veľká, že by vám vedel kvôli vašej láske zniesť k nohám aj modré z neba. O nezábudke sa traduje, že pomáha plniť aj najtajnejšie priania. Ten, kto vám daruje nezábudku, naznačuje, aby ste naňho nezabudli, pretože vás za každých okolností ochráni.




Orchidea (symbol pre jedinečnosť):

Dostali ste orchideu? Znamenáte pre darcu veľmi veľa. Chce vám naznačiť, aké dôležité miesto v jeho živote predstavujete. Odkazuje vám, že ste preňho jedinečnou. Je to totiž kvet, ktorý jednoznačne povie: si zvláštna a neopakovateľná.

Slnečnica (symbol slnka, boha a úrody):

Hoci je to zvláštne, v reči kvetov slnečnica znamená aj to, že ste samoľúba a namyslená. Možno to vzniklo preto, lebo tak ako sa slnečnica obracia za slnkom, vy nastavujete svoju tvár zrkadlu častejšie, ako je treba. Neznamená to však, že vás partner nemiluje, len čosi naznačuje.

Ľalia (symbol pre čistotu srdca, nepoškvrnenosť):

Hoci sa ľalia zvyčajne dáva na hroby ako symbol vzkriesenia čistej duše, ak ju dostanete, znamená to, že pre darcu znamenáte dobro v každom zmysle. Jej biela farba znamená prekonanie všetkých pozemských nerestí, veď sa aj vraví, že je „čistá ako ľalia“.

Nevädza (symbol pre vernosť):

Ak vás muž obdaruje nevädzou, môžete si gratulovať. Práve vám totiž sľúbil doživotnú vernosť! Treba už len dúfať, že to myslí vážne a táto cnosť ho o pár rokov neprejde. :)


Tulipán (symbol bohatstva a vyznania lásky):

V Perzii, odkiaľ tulipány pochádzajú, sa tento kvet považoval za symbol vyznania lásky. Tak ako ruža je kráľovnou kvetín, tulipán je kráľom. Červené tulipány symbolizujú vášnivú lásku. Predstavujú tiež modlitbu,  oddanosť, cez ktoré možno lásku vyznať a umocniť.





 Tak čo, páči sa vám táto rubrika??
PS: komentáre ma vždy potešia :))




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára